امروزه و با افزایش قیمت تلفن های همراه، کمتر کسانی پیدا میشوند که هزینه های هنگفتی را بابت خرید یک گوشی پرچمدار پرداخت کند. افزایش قیمت تلفن همراه و همچنین کاهش قدرت خرید مردم، باعث شده است تا بازار خرید و فروش گوشیهای پایین رده و اقتصادی افزایش چشمگیری داشته است.
سامسونگ در این چند سال اخیر با معرفی سری A، عمده تمرکز خود را روی تولید گوشی های ارزان قیمت و اقتصادی قرار داده است. سامسونگ گلکسی A01 یکی از ارزان ترین گوشی های سامسونگ میباشد. با ما همراه باشید تا به بررسی دقیق سامسونگ گلکسی A01 بپردازیم.
سامسونگ در سال 2019 با معرفی خانواده A، با قدرتی بیش از پیش پا به عرصه تولید گوشی های میان رده، پایین رده، اقتصادی و ارزان قیمت گذاشت. این خانواده که اعضای آن از پایین رده به میان رده و شاید بالاتر میرسد در بازار ایران محبوبیت زیادی کسب کرده است. سابقه درخشان سامسونگ در تولید گوشی های با کیفیت و همچنین اعتماد مردم به برند سامسونگ باعث افزایش فروش گوشی های این شرکت کره ای شده است.
همانطور که گفته شد، سامسونگ گلکسی A01 یکی از ارزان ترین گوشی های سامسونگ است که با قیمت 140 یورویی خود توانسته وارد بازار گوشی های پایین رده شده و مقداری محبوب شود. اما این گوشی 140 یورویی از چه مشخصاتی برخوردار است؟ چه ویژگی هایی می تواند A01 را از رقبای هم رده خود برتر سازد؟ با ما همراه باشید.
سامسونگ گلکسی A01 برخلاف قیمت پایینی که دارد دارای ظاهری زیبا و امروزی است و با رقبای خود در این امر برابر میباشد. فریم اصلی سامسونگ A01 از پلاستیک ساخته شده است و در برابر ضربه مقاومت کمی از خود بروز میدهد.
در سمت راست فریم، یک اسلات سیم کارت وجود دارد که از دو سیم کارت پشتیبانی میکند و در کنار آنها نیز میتوان از یک کارت حافظه استفاده کرد. این بدان معناست که برای استفاده از کارت حافظه نیاز نیست سیم کارت 2 را خارج کنید.
لازم به ذکر است که قاب پشت این گوشی نیز از پلاستیک ساخته شده است و هنگام برخورد دست با پشت آن به راحتی اثر انگشت را به خود جذب میکند.
همچنین قاب پشت سامسونگ گلکسی A01 به دلیل داشتن قاب پشت پلاستیکی در برابر اشیا تیز حساس بوده و به آسانی روی آن خط و خش ایجاد میشود. برای در امان ماندن گوشی از خط و خش و یا لکه های اثر انگشت حتما باید از قاب محافظ استفاده کرد. دوربین های گلکسی A01 در سمت راست این گوشی تعبیه شده اند و در جای مناسبی قرار گرفته اند.
متاسفانه سامسونگ گلکسی A01 فاقد سنسور اثرانگشت بوده و شاید بتوان این موضوع را اصلی ترین نقطه ضعف این گوشی بیان کرد چرا که در حال حاضر بسیاری از گوشی های موجود در بازار دارای حسگر اثر انگشت هستند.
به سراغ طراحی صفحه نمایش A01 میرویم؛ صفحه نمایش این گوشی حاشیه های باریکی دارد. اگر به سمت راست و سمت چپ صفحه نمایش توجه کنیم باریک بودن حاشیه ها را بیشتر احساس میکنیم. اما قسمت پایین صفحه نمایش بسیار ضخیمتر از کناره های آن میباشد.
در قسمت بالای گوشی یک حفره کوچک به نام ناچ (Notch) وجود دارد که دوربین سلفی این دستگاه داخل آن قرار گرفته است. لازم به ذکر است که صفحه نمایش این گوشی نیز مقاومت لازم در برابر خط و خش و ضربه را ندارد و نیاز است که از محافظ های صفحه نمایش یا همان گلس استفاده کنید.
انواع مدل های قاب گوشی؛ بهترین مدل قاب گوشی کدام است؟
اگر به دنبال خرید قاب برای گوشی خود هستید و نمی دانید چه قابی برای محافظت از گوشی شما مناسب است این مطلب را از دست ندهید!
اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که به صفحه نمایش های بزرگ و با کیفیت علاقه مند هستید قطعا سامسونگ گلکسی A01 نمیتواند گزینه خوبی برای شما باشد؛ این گوشی دارای صفحه نمایش 5.7 اینچی از نوع PLS TFT که رزولوشن نه چندان بالای 720 * 1520 را ارائه میدهد. سامسونگ برای کاهش هزینه های ساخت و همچنین پایین نگه داشتن قیمت گلکسی A01، از صفحه نمایش TFT برای این دستگاه استفاده کرده است؛ چرا که قیمت این صفحه نمایش ها بسیار پایین تر از نمایشگر های OLED و AMOLED میباشد.
لازم به ذکر است که صفحه نمایش سامسونگ گلکسی A01 در برابر ضربه و خراش کاملاً آسیب پذیر است. به همین دلیل توصیه میشود که از یک محافظ صفحه نمایش استفاده کنید.
همانطور که پیشتر گفته شد سامسونگ گلکسی a01 دارای حاشیه های کمی است و همین مسئله باعث زیباتر شدن گوشی از رو به رو میشود. همچنین 75 درصد از پنل جلوی گوشی را صفحه نمایش آن تشکیل میدهد؛ درست است که درصد بالایی نیست اما با توجه به قیمت A01 بسیار هم مناسب است.
اما بد نیست به سراغ مشکلات صفحه نمایش A01 نیز برویم؛ اصلی ترین مشکلی که سامسونگ گلکسی A01 دارد مشکل روشنایی صفحه است که البته مربوط به صفحه نمایش TFT آن میشود. استفاده از A01 در محیط های باز و در معرض نور خورشید تا حدودی سخت است ولی اگر نور صفحه روی %100 قرار بگیرد این مشکل تا حد زیادی برطرف میشود.
دوربین اصلی A01 دارای دو لنز 13 مگاپیکسلی و 2 مگاپیکسلی است که لنز 13 مگاپیکسلی از نوع واید، و لنز 2 مگاپیکسلی از نوع عمق میباشد. در قسمت پایینی این دوربین ها یک چراغ فلش LED نیز تعبیه شده است. دوربین های اصلی این گوشی قابلیت هایی مثل عکسبرداری پرتره، فوکوس خودکار و ضبط ویدیو های FULL HD با نرخ تازه سازی 30 فریم در ثانیه را دارد.
لازم به ذکر است که دوربین سامسونگ گلکسی A01 در محیط های پر نور میتواند عکس های خوبی را ثبت کند اما در محیط های بسته و تاریک این موضوع کاملا برعکس میشود؛ عکس هایی که با این گوشی در محیط بسته گرفته شده است بسیار بی کیفیت بوده و تصاویر نویز بسیار زیادی دارد. حتی فلش LED نیز تاثیر زیادی در کیفیت عکس ها نمیگذارد و آنچنان که باید و شاید عکس ها طبیعی نمیشوند.
در کل باید بگوییم که دوربین اصلی این گوشی مناسب برای محیط های تاریک نبوده و تنها در محیط های روشن و پرنور کاربرد دارد.
سامسونگ گلکسی A01 دارای یک دوربین سلفی با لنز 5 مگاپیکسلی میباشد که متاسفانه قابلیت عکسبرداری پرتره را ندارد. کیفیت این لنز بسیار معمولی بوده و کیفیت خاصی را ارائه نمیدهد. دوربین جلوی این گوشی نیز همانند دوربین پشت آن تنها در محیط های پرنور و روشن عکس های با کیفیتی را ضبط میکند.
در مجموع باید بگوییم که با توجه به قیمت پایین این گوشی نباید انتظار بالایی از دوربین آن داشت و همین دوربین برای این گوشی مناسب می باشد.
همانطور که پیشتر گفته شد؛ سامسونگ گلکسی A01 یک گوشی ارزان قیمت و پایین رده محسوب میشود و نباید انتظار بالایی از آن داشت. این انتظار پایین در مورد مشخصات سخت افزاری نیز صدق میکند؛ تراشه ای که در این گوشی به کار رفته است، تراشه اسنپدراگون 439 کوالکام است که یک پردازنده مرکزی هشت هستهای دارد.
چهار هسته پردازشگر از این 8 هسته از نوع Cortex-A53 هستند و فرکانس 1.45 گیگاهرتزی را ارائه میکنند. چهار هسته دیگر آن از نوع Cortex-A53 بوده و فرکانس 1.95 گیگاهرتزی را دارند. پردازنده گرافیکی Adreno 505 هم در اسنپدراگون 439 وظیفه تجزیه و تحلیل داده های گرافیکی را بر عهده خواهد داشت.
این گوشی دارای رم با ظرفیت 2 گیگابایت میباشد و حافظه داخلی آن هم ظرفیت نه چندان بالای 16 گیگابایتی را دارد. البته سامسونگ این امکان را قرار داده است که با استفاده از مموری کارت حافظه دستگاه را بالا ببریم. البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که به دلیل ضعیف بودن پردا��نده سامسونگ گلکسی A01 نباید اطلاعات زیادی را در آن ذخیره کنیم
در کل باید گفت که با توجه به ضعیف بودن پردازنده و همچنین داشتن حافظه 16 گیگابایتی سامسونگ گلکسی A01، این گوشی برای انجام کارهای روزمره کاربرد دارد و برای انجام بازی های ویدئویی و کارهای سنگین اصلا مناسب نیست.
نقد و بررسی سامسونگ گلکسی A21s یکی از گوشی میان رده سامسونگ را از دست ندهید!
به جرات میتوان گفت که یکی از ویژگی های مثبت گلکسی A01 مربوط به سیستم عامل و نرم افزار به روز آن میشود، اندروید 10 به طور پیش فرض روی Galaxy A01 نصب شده است و رابط کاربری One UI 2 سامسونگ نیز در کنار آن نصب و راه اندازی شده است. همچنین لازم به ذکر است که اندروید 11 نیز برای این گوشی به طور قطعی عرضه می شود.
با توجه به اینکه A01 یک گوشی پایین رده به شمار می رود بهتر بود که سامسونگ از نسخه اندروید GO استفاده کند؛ این نسخه برای گوشی هایی با پردازنده ضعیف ساخته شده است و تا حد زیادی از لگ و مشکلات نرم افزاری جلوگیری میکند.
بررسی ها نشان میدهد که با پر شدن حافظه گلکسی a01، به مرور لگ ها و هنگ هایی در هنگام وب گردی، استفاده از شبکههای مجازی و حتی ارسال پیامک رخ میدهد.
بنابراین اگر به دنبال استفاده مفید از گوشی خود هستید پیشنهاد میشود که حافظه آن را پر نکنید.
سامسونگ گلکسی A01 از یک باتری 3000 میلی آمپری استفاده میکند. بررسی ها نشان میدهد که با استفاده های معمولی و روزمره با یک مرتبه شارژ باتری، دستگاه تقریبا 1 روز بدون مشکل کار میکند. اما باید توجه داشته باشیم که این میزان تقریبی بوده و بسته به استفاده کاربر از گوشی مصرف شارژ آن متغیر است.
یکی از بزرگترین نقاط ضعف این گوشی نداشتن پورت type-C میباشد؛ سامسونگ گلکسی A01 از یک پورت میکرو یو اس بی استفاده میکند و این بدان معناست که در a01 خبری از وجود شارژ سریع نیست و شارژ شدن این گوشی از 0 تا 100% تقریبا 2 ساعت زمان میبرد و تا حد زیادی آزار دهنده میباشد.
در آخر باید به این موضوع اشاره کنیم که سامسونگ گلکسی A01 یک گوشی میان رده رو به پایین است که فقط میتواند در حد استفاده های روزمره کاربرد داشته باشد و در هنگام استفاده های سنگین با لگ و تاخیر همراه خواهد بود.
به نظر شما سامسونگ گلکسی A01 از گوشی های همرده خود قوی تر است؟ چه ویژگی آنرا از رقبا متمایز کرده است؟ آیا تجربه استفاده از گلکسی A01 را داشته اید یا هم اکنون از آن استفاده میکنید؟ نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.