بلاگ | بازار موبایل
نقد و بررسی گوشی ال جی ولوت (LG Velvet)، میان رده ای گران ؟
گوشی ال جی ولوت (LG Velvet) از جدیدترین گوشی های عرضه شده ال جی است. اما گوشی ال جی ولوت چه جایگاهی دارد؟ آیا یک گوشی عالی است یا یک میان رده معمولی است؟ ال جی ولوت شاید یک پیشنهاد عالی باشد. ال جی ولوت در 7 می 2020 معرفی شد و تنها چند روز بعد در تاریخ 15 می 2020 وارد بازارها شد.
اطراف گوشی از آلومینیوم ساخته شده است. گوشی دارای گواهی IP68 است. این گواهی نشان میدهد که گوشی در برابر گرد و غبار مقاوم است و تا نیم ساعت تا عمق 1.5 متری آب میتواند دوام بیاورد.صفحه نمایش OLED که به خوبی عمل میکند و رنگ ها خیره کننده اند. دوربین های عالی هستند. همه این موارد شخصیتی عالی برای گوشی ال جی ولوت میسازند. نکته دیگر این است که ال جی ولوت از فناوری 5G پشتیبانی میکند.
در کنار گوشی میتوان آداپتور و کابل شارژ را دید. این گوشی خوشبختانه دارای جک 3.5 میلی متری است. به همین دلیل در کنار گوشی یک هندزفری هم قرار داده شده است. در برخی از بازار ها موارد دیگری مانند کیف سیلیکونی در کنار گوشی قرار داده شده است.
در ادامه این مقاله سعی داریم به بررسی دقیق گوشی ال جی ولوت بپردازیم. با ما همراه باشید.
طراحی ال جی ولوت
ال جی ولوت طراحی متفاوتی نسبت به گوشی های قبلی ال جی دارد. البته این بدان معنا نیست که آلومینیوم و شیشه و پلاستیک به کار رفته در ال جی ولوت معمولی نیست! بلکه صرفا طراحی ظاهری این گوشی از سری های قبلی ال جی متفاوت است.
صفحه نمایش ال جی ولوت منحنی است. ال جی تا به حال تمایل چندانی به استفاده از صفحه نمایش منحنی نداشته است. در تمام گوشی های گران قیمت ال جی از صفحه نمایش تخت استفاده شده است. در این مورد، سامسونگ دقیقا نقطه مقابل ال جی است. سامسونگ در تمامی گوشی های گران قیمت خود از صفحه نمایش منحنی استفاده میکند و برای برخی گوشی های میان رده اش از صفحه نمایش تخت استفاده میکند.
البته انحنای صفحه نمایش ال جی ولوت معمولی است و خیلی تیز نیست. به هر حال اگر از گوشی هایی با صفحه نمایش منحنی خوشتان نمیآید، باید از این گوشی صرف نظر کنید! حاشیه دور گوشی بسیار نازک است. لبه های بالا و پایین کمی ضخیم تر از لبه های کناری هستند. اما تقارن لبه ها باعث زیبایی گوشی شده اند.
در بالای صفحه نمایش دوربین سلفی قرار دارد که شکل U برعکس دارد. بالای دوربین سلفی هم بلندگو های فرعی را میتوان مشاهده نمود. سنسور اثر انگشت زیر صفحه نمایش و از نوع نوری است. البته گفته میشود حسگر اثر انگشت این گوشی به خوبی دیگر حسگر های اثر انگشت نوری نیست. البته این موضوع شاید خیلی هم اذیت کننده نباشد و بعد از مدتی به آن عادت خواهید کرد!
پشت گوشی براق است. براق بودن ممکن است باعث زیبایی باشد اما احتمالا مشکلاتی نیز برای شما خواهد داشت. یکی از مشکلات اصلی براق بودن پشت گوشی، باقی ماندن لکه های اثر انگشت بر روی آن است. البته این موضوع مشکل اساسی ای نیست. علاوه بر این پشت گوشی بازتاب زیادی دارد، شاید بتوان گفت واقعا مثل یک آیینه تصاویر را منعکس میکند!
دوربین های اصلی به شکل جالبی طراحی شده اند. خود شرکت ال جی این نوع از طراحی را قطره باران میخواند. 3 دوربین اصلی به ترتیب از بالا به پایین کوچکتر میشوند. فلش دوربین هم به همین صورت زیر سه دوربین قرار دارد. ترکیب دوربین ها و فلش واقعا هم طرحی شبیه قطره باران است.
ابعاد ال جی ولوت 167.2 در 74.1 در 7.9 میلیمتر است. وزن گوشی هم 180 گرم است. این وزن برای یک گوشی با صفحه نمایش بزرگ، متوسط محسوب میشود. ال جی ولوت دارای صفحه نمایش 6.8 اینچی است. در سمت راست گوشی دکمه پاور یا همان روشن/خاموش قرار گرفته است. دقیقا در طرف دیگر گوشی یعنی در سمت چپ دکمه های تنظیم صدا یا همان ولوم قرار گرفته اند. مکان همه دکمه ها به خوبی انتخاب شده است.
در زیر دکمه های مربوط به تنظیم صدا، دکمه مربوط به ربات هوشمند گوگل یعنی گوگل اسیستنت تعبیه شده است. در پایین گوشی هم پورت USB و جک 3.5 میلی متری قرار گرفته اند. ال جی دارای جک 3.5 میلی متری بوده و هست! هنوز هم ال جی در گوشی های خود جک 3.5 میلی متری را قرار دهد. اخیرا برخی شرکت های گوشی سازی اقدام به حذف جک 3.5 میلی متری کرده اند. بدین صورت کاربران این گوشی ها مجبورند هدفون و هندزفری بی سیم تهیه کنند.
بلندگوی اصلی گوشی ال جی ولوت نیز در پایین گوشی قرار گرفته است. درگاه سیم کارت نیز در بالای گوشی تعبیه شده است. میتوان همزمان از دو سیمکارت استفاده کرد. ولی اگر بخواهید از رم یا همان MicroSD استفاده نمایید فقط میتوانید از یک سیم کارت استفاده کنید. در کل یا میتوانید از دو سیم کارت استفاده کنید یا میتوانید از یک رم و یک سیم کارت به طور همزمان استفاده نمایید.
ال جی ولوت دارای گواهی IP68 است. این گواهی نشان میدهد که گوشی در برابر گرد و خاک و آب مقاوم است. گوشی میتواند تا نیم ساعت تا عمق 1.5 متری آب دوام بیاورد. نکته جالب دیگر این است که با استفاده از کیف مخصوص ال جی ولوت میتوانید از دو صفحه نمایش به طور همزمان استفاده نمایید. روی کیف یک صفحه نمایش دیگر وجود دارد. بنابراین شما می توانید دو صفحه نمایش داشته باشید. این کیف در برخی از بازار ها به صورت رایگان درون جعبه گوشی قرار دارد. اما در بازار هایی که این کیف در کنار جعبه گوشی وجود ندارد، شما میتوانید خودتان این کیف را جداگانه بخرید.
در کل میتوان طراحی ال جی ولوت را خوب و زیبا دانست. حتی ال جی در بخش های خلاقیت خاص خود را داشته. مانند دوربین های پشت که به شکل جالبی مانند قطره باران طراحی شده اند.
بررسی گوشی ال جی Q92 را در مای رند بخوانید!
صفحه نمایش ال جی ولوت
ال جی ولوت یک صفحه نمایش 6.8 اینچی از نوع P-OLED دارد. رزولوشن صفحه 1080 در 2460 پیکسل است. تراکم پیکسلی حدودا 395 پیکسل در اینچ است. یکی از نقاط ضعف این گوشی نداشتن نرخ نوسازی بالا است. ال جی ولوت فقط دارای نرخ نوسازی 60 هرتز است. این یعنی ال جی ولوت از رقابت در عرصه صفحه نمایش تا حدودی جا مانده است.
صفحه نمایش دوم را نیز میتوانید به گوشی متصل نمایید. صفحه نمایش دوم هم قابل تنظیم است. میتوانید نور صفحه نمایش دوم را نیز تنظیم کنید. البته صفحه نمایش دوم از حدی بیشتر روشن نمیشود. اما همین مقدار روشنایی صفحه نیز کافی به نظر میرسد.
صفحه نمایش ال جی در کل کیفیت خوبی دارد. البته شاید میتوانست بهتر عمل کند.اگر نرخ نوسازی صفحه بیشتر از این میبود، قطعا کیفیت تصویر نیز بیشتر میشد. البته این موضوع شاید چندان به چشم نیاید. اما به هر حال ال جی باید در این زمینه از رقبای خود عقب نماند.
عمر باتری ال جی ولوت
ال جی ولوت دارای یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4300 میلی آمپر ساعت است. این ظرفیت برای گوشی های هوشمند امروزی معمولی محسوب میشود. البته باید در عمل ببینیم که باتری چگونه کار میکند. در تست های انجام شده باتری به طور کامل شارژ بودند و نتایج بدست آمده قابل تقدیر هستند.
تا حدود 16 ساعت میتوان با ال جی ولوت به تماشای فیلم پرداخت. حدود 12 ساعت میتوان به وبگردی پرداخت. تا حدود 25 ساعت هم میتوان به تماس صوتی اینترنتی پرداخت. اعداد به دست آمده خوب هستند و میتوان آنها را مناسب دانست اما بهترین نیستند.
این گوشی از شارژ سریع پشتیبانی میکند. بدین منظور یک شارژر 30 واتی برای گوشی در نظر گرفته شده است. با این حال حدود یک ساعت و 59 دقیقه طول میکشد تا باتری به طور کامل شارژ شود. در عرض نیم ساعت گوشی فقط 33 درصد شارژ میشود. اینها اعداد خوبی برای سال 2020 نیستند. توقع بیشتری از باتری داشتیم.
ال جی ولوت از شارژ بی سیم هم پشتیبانی میکند. توان حداکثری شارژ بی سیم این گوشی 10 وات است. شارژر بی سیم این گوشی برای لوازم صفحه دوم نیز کار میکند. صفحه نمایش دوم که روی کیف مخصوص نصب است نیاز به شارژ شدن دارد. بدین ترتیب از طریق شارژر بی سیم هم میتوانید این کار را انجام دهید.
در مورد باتری باید بگوییم که ظرفیت باتری معمولی است. مدت زمان مصرف باتری تقریبا قابل قبول است. اما زمان برای شارژ شدن گوشی، مناسب نیست. توقع داشتیم این گوشی مانند گوشی های دیگر سریع تر شارژ شود. فست شارژ این گوشی تقریبا اسمی است و در عمل حدود 2 ساعت باید زمان صرف کرد تا گوشی به طور کامل شارژ شود.
بهترین باتری ها برای چه گوشی هایی هستند؟
رابط کاربری ال جی ولوت
ال جی ولوت از اندروید 10 بهره میبرد. رابط کاربری این گوشی مخصوص خود شرکت ال جی است. رابط کاربری ظاهرا زیبا به نظر میرسد و کار با آن برای شما لذت بخش خواهد بود.
در حالی که صفحه قفل است، میتوان اعلانات را مشاهده نمود. امکان دسترسی سریع به تماس های از دست رفته و برنامه دوربین نیز وجود دارد. البته قبل از اینکه قفل را باز کنید، نمیتوانید خود اعلانات را مشاهده کنید. برای مثال با خبر میشوید که برای شما پیامکی آمده است، اما تا قفل گوشی را باز نکنید، نمیتوانید از محتوای پیامک با خبر شوید.
این گوشی سنسور اثر انگشت نیز دارد که میتوانید از آن به عنوان قفل صفحه استفاده نمایید. این گوشی متاسفانه تشخیص چهره ندارد. در این زمینه هم ال جی از رقبای خودش عقب مانده است. صفحه نمایش همیشه روشن گوشی نیز قابل تنظیم است. میتوانید رنگ صفحه نمایش روشن را تغییر دهید. حتی میتوانید مدت زمان روشن بودن آن را معلوم کنید. توجه داشته باشید اگر این صفحه نمایش همیشه روشن باشد، مصرف باتری بیشتر خواهد بود.
رابط کاربری ال جی ولوت تمیز و ساده است. در واقع رابط کاربری هیچ منوی پیچیده و غیر قابل فهمی ندارد. حالت تاریک (دارک مود) هم در اندروید 10 تعبیه شده است که ال جی آن را تم شبانه مینامد. میتوانید زمان فعال شدن و غیر فعال شدن حالت تاریک را نیز تعیین نمایید. حتی ال جی به شما پیشنهاد میدهد که این کار را مطابق را طلوع و غروب خورشید انجام دهد.
ال جی ولوت میتواند به عنوان یک میان رده نمره خوبی دریافت کند. اما هرگز نمیتواند به رقابت با پرچمداران بپردازد. شاید انتخاب یک پرچمدار از سال 2019 گزینه بهتری باشد. اما خب برای داشتن فناوری 5G باید برخی موارد را فدا کنید.
دوربین ال جی ولوت
شاید دوربین ال جی ولوت به اندازه دوربین گوشی های دیگر خوب نباشد. ال جی ولوت دارای 3 دوربین در پشت خود است. یک از دوربین ها 48 مگاپیکسلی، دیگری 8 مگاپیکسلی و دیگری 5 مگاپیکسلی است. اما به طور پیش فرض گوشی تصاویر 12 مگاپیکسلی ثبت میکند.
دوربین 48 مگاپیکسلی این گوشی دارای قابلیت فوکوس خودکار نیز هستند. فوکوس خودکار به بهبود تصاویر کمک میکنند. اما دوربین 8 مگاپیکسلی این گوشی فاقد قابلیت فوکوس خودکار است. برای سلفی نیز از یک دوربین 16 مگاپیکسلی استفاده شده است.
کار کردن با برنامه دوربین ال جی ولوت بسیار راحت است. این گوشی دارای قابلیت عکسبرداری در حالت شب نیز هست. حالت شب کمک میکند تا دوربین در شب کیفیت مناسبی ارائه دهد. رنگ ها باید در شب تنظیم شوند و کمی از تاریکی محیط باید کاسته شود.
دوربین ال جی ولوت دارای قابلیت تنظیم دستی نیز هست. در این بخش میتوانید پارامتر های عکسبرداری یا فیلمبرداری را به گونه ای که میخواهید تنظیم نمایید.
ال جی ولوت عکس های خوبی ثبت میکند. عکس ها زیبا و دلپذیر هستند و رنگ ها به خوبی نشان داده میشوند. اما کیفیت عکس ها به اندازه بهترین گوشی ها نیست! سایه ها گاها در تصاویر ثبت شده، تاریک تر از حد واقعی به نظر میرسند. اگر وضوح تصاویر را روی 12 مگاپیکسل قرار دهید، کیفیت تصاویر بهتر میشود. البته همانطور که گفتم دوربین های این گوشی به طور پیش فرض عکس هایی با وضوح 12 مگاپیکسل ثبت میکند.
گاها هم عکس ها روشن تر از حد واقعی به نظر میرسند. البته این موضوع بدی نیست. اتفاقا این موضوع باعث شادتر بودن تصاویر است. اگر با وضوح 48 مگاپیکسلی عکسبرداری کنید، جزئیات بیشتر دیده میشوند. در حالت بزرگنمایی دو برابر یا 2X کیفیت عکس ها بد به نظر نمیرسند. اما کیفیت تصاویر تا حدودی افت پیدا میکنند. البته این موضوع خیلی هم به چشم نمیآید.
کیفیت تصاویر در شب ها نیز به اندازه کافی خوب است. اما کمی نویز در تصاویر دیده میشود. اما رنگ ها به خوبی نشان داده میشوند.حتی اگر حالت شب را فعال کنید شاید تفاوت خاصی در تصاویر ثبت شده در شب مشاهده نکنید. ما توقع بهتری از حالت شب داشتیم. حالت شب میتوانست بهتر باشد.
عکسبرداری با بزرگنمایی 2 برابر در حالت شب هم چندان عالی نیست! در این حالت عکس های گرفته شده معمولی به نظر میرسند. جزئیات به خوبی نشان داده نمیشود. اما رنگ ها خوبی مدیریت میشوند. نور تصاویر هم کم به نظر میرسد و انتظارات ما را برآورده نمیکند.
در حالت پرتره عکس ها خوب به نظر میرسند. دوربین به صورت خودکار سوژه را تشخیص میدهد و محیط اطراف سوژه را کمی تار میکند. این موضوع باعث زیبایی بیشتر تصاویر پرتره میشود. دوربین سلفی هم در طول روز به خوبی عمل میکند. با اینکه دوربین سلفی فاقد قابلیت فوکوس خودکار است، اما عکس های سلفی رضایت بخش هستند.
پرتره های ثبت شده با دوربین سلفی نیز خوب هستند. در دوربین سلفی نیز بین سوژه و محیط مرزی کشیده میشود. محیط اطراف سوژه کمی تار میشود. این قابلیت واقعا تصاویر پرتره را زیباتر میکند.
برای فیلمبرداری، دوربین ال جی ولوت با کیفیت 4K میتواند با سرعت 30 فریم در ثانیه عمل کند. اما با کیفیت 1080P با سرعت متفاوت یکی 30 فریم در ثانیه و دیگری 60 فریم در ثانیه میتواند عمل کند. در حالت فیلمبرداری، بزرگنمایی 2 برابر وجود ندارد که کمی عجیب به نظر میرسد!
فیلم های گرفته شده با این گوشی به اندازه کافی واضح هستند و میتوان آنها را قابل قبول دانست.
نقاط قوت و ضعف ال جی ولوت
ال جی ولوت قطعا با قیمت 650 یورویی اش، یک گوشی میان رده معمولی نیست. حدودا در همین محدوده قیمتی میتوانید گوشی های پرچمدار سال 2019 را بخرید. البته با این تفاوت که گوشی های سال 2019 فاقد قابلیت 5G هستند. در نهایت این خود شما هستید که انتخاب کنید چه گوشی مناسب شماست!
نقاط قوت ال جی ولوت :
- ساخت عالی، طرح های رنگی زیبا، دارای گواهی IP68
- لوازم جانبی صفحه نمایش دوم
- صفحه نمایش منحنی از نوع OLED
- عمر باتری خوب
- دارای جک 3.5 میلی متری، دارای درگاه حافظه
- دوربین سلفی عالی
- پشتیبانی از فناوری 5G
نقاط ضعف ال جی ولوت :
- روند شارژ شدن کند
- کیفیت معمولی تصاویر
- حالت شب چندان عالی نیست
- فاقد قابلیت تشخیص چهره
- نسبت به قابلیت ها کمی گران است.
با هم نگاهی به مشخصات گوشی ال جی ولوت بیندازیم!
اتصالات
شبکه بیسیم | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac، دو بانده، Wi-Fi Direct، DLNA، هاتاسپات |
بلوتوث | 5.0، A2DP، LE |
GPS | دارد، با دو بانده A-GPS، GLONASS، BDS |
NFC | دارد |
USB | 2.0، Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل |
باتری
باتری | باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4300 میلی آمپر ساعت |
شارژر | شارژ سریع 30 وات/ شارژ بیسیم 10 وات |
بدنه
ابعاد | 167.2 در 74.1 در 7.9 میلیمتر |
وزن | 180 گرم |
متریال | پشت و جلو شیشهای (گوریلا گلس 5)، فریم آلومینیومی |
سیم کارت | دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by)) |
پلتفرم
سیستمعامل | اندروید 10 |
تراشه | Qualcomm SM845 Snapdragon 845 (ده نانومتری) |
پردازشگر مرکزی | 8 هستهای (یک هستهی 2.4 گیگاهرتز Kryo 475 Prime و یک هستهی 2.2 گیگاهرتز Kryo 475 طلایی و شش هستهی 1.8 گیگاهرتز Kryo 475 نقرهای) - نسخه 5G 8 هستهای (چهار هستهی 2.8 گیگاهرتز Coretex A75، چهار هستهی 1.8 گیگاهرتز A55) - نسخه 4G |
پردازنده گرافیکی | Adreno 630 |
حافظه
درگاه حافظه | microSDXC |
حافظه داخلی | 128 گیگابایت |
رم | 6 گیگابایت |
دوربین
اصلی | 48 مگاپیکسل (0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/2.0 اینچ سایز سنسور، فوکوس خودکار با تشخیص فاز، f/1.8، لرزشگیر اپتیکال تصویر) 8 مگاپیکسل (لنز فوقعریض، 1/4.0 اینچ سایز سنسور، 1.12 میکرومتر سایز پیکسل، f/2.2) 5 مگاپیکسل (لنز ماکرو، f/2.4) |
ویژگیها | فلش LED، پانوراما، HDR |
فیلمبرداری | 2160p، 1080p، لرزشگیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی |
سلفی | 16 مگاپیکسل (1.0 میکرومتر سایز پیکسل، 1/3.1 اینچ سایز سنسور، لنز واید، f/2.0) |
فیلمبرداری سلفی | 1080p@30fps |
شبکه
فناوری | GSM / HSPA / LTE / 5G |
قابلیت ها
حسگرها | حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، شتابسنج، سنسور مجاورت، قطبنما |
نمایشگر
نوع | P-OLED لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ |
ابعاد | 6.8 اینچ (~88.6% نسبت نمایشگر به بدنه) |
وضوح تصویر | 1080 در 2460 پیکسل (~395 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی) |
رفرش ریت | نرخ تازهسازی تصویر 60 هرتزی |
صدا
جک ۳.۵ میلیمتری | دارد |
در آخر از شما میخواهیم که اگر از این گوشی استفاده میکنید تجربیات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظر شما ال جی میتواند با شرکت های دیگر گوشی سازی، رقابت کند؟